X
Previous | Next

Achtergracht 111 Weesp

Save property
This apartment is Sold

Description

Een pareltje, midden in het centrum van vestingstad Weesp! Deze verrassend ruime stadswoning meet 155 m2, waarvan 35m2 atelier.

Weesp is onderdeel van Amsterdam geworden en veel Amsterdammer hebben dit vriendelijke vestingstadje inmiddels ontdekt. Het heeft dan ook de perfecte combinatie van stadse bedrijvigheid, prachtige oude kerken, straatjes en grachtjes en niet te vergeten: de Vecht! Deze schitterende rivier kronkelt dwars door het centrum. Je kunt er in zwemmen, varen naar Muiden, Amsterdam of Nigtevecht, aan picknicken of op schaatsen. Het oude centrum is kleinschalig met veel lokale ondernemers. Ook zijn er veel terrassen en is er een gevarieerd verenigingsleven.

Ten opzichte van voorzieningen is deze woning is goed gelegen: op nog geen 5 minuten lopen van diverse supermarkten, bakkers en de winkels op de Nieuwstad. Op 10 minuten loopafstand van het NS-station met rechtstreekse verbindingen naar Amsterdam, Schiphol, Almere en Hilversum en minder dan 15 autominuten naar de A1 of A9.

De Achtergracht is een gedempte gracht waar alleen bestemmingsverkeer komt. Aan het einde van het doodlopende straatje vind je een park en speelpleintje en de straat zelf is groen en aantrekkelijk door de groenstroken die de stoep van de straat en de geparkeerde auto's scheiden. Ook de kleine autoloze zijstraatjes waar de bewoners bankjes en bloembakken voor de deur hebben gezet dragen bij aan het gezellige en levendige buurtgevoel. Nummer 111 is een eindwoning, ernaast loopt een voetpad.

Indeling begane grond
Oorspronkelijk waren dit drie kleine huisjes, Achtergracht 111, 113 en 115. In de voorgevel zie je nog de drie voordeuren. Eerder waren al de nummers 111 en 113 samengevoegd, de huidige eigenaar heeft met 115 erbij een verrassend ruime stadswoning gerealiseerd. Via de voordeur van het oorspronkelijk linker huisje kom je in de hal met de trap naar boven. Een mooie glazen paneeldeur geeft toegang tot de prachtige ruime en frisse woonkamer en de open keuken. De indeling waarbij je rond kunt lopen geeft een speels en ruimtelijk gevoel, de balken aan het plafond, de haard en de klassieke roedeverdelingen in de ramen en deuren geven heel veel sfeer. Via de keuken is (door een prachtige glas-in-lood-deur) de bijkeuken bereikbaar met een toilet en ruimte voor wasmachine en droger. De tuin is ongeveer 28m2 groot en betegeld en voorzien van een houtopslag.

Op dit moment is op de begane grond het derde huisje in gebruik als atelier, een zelfstandige ruimte die te bereiken is via een eigen voor- of achterdeur. Het atelier heeft een aangebouwde serre en is net als de rest van het huis erg licht.

Indeling 1e verdieping
Ook boven is alles fris wit geschilderd. Vanaf de overloop is er toegang tot de 4 slaapkamers en de badkamer met inloopdouche, bad, toilet en twee wastafels.
De grootste slaapkamer loopt over de hele diepte van het huis en heeft een prachtige inbouwkast.

Op de zolder is nog een berging.

Weesp
Weesp telt nu zo'n 18.000 inwoners, die kunnen genieten van een fijn woon- en werkklimaat.
De omgeving nodigt uit tot actief buitenleven. Weesp ligt op een kruising van water (de Vecht), groen (natuurgebied Naardermeer), heeft vele fiets- en wandelpaden en beschikt over een eigen golfbaan. De twee basisscholen die recent in Weespersluis zijn geopend bevinden zich op minder dan 5 minuten lopen van de woning. In de omgeving worden ook stadsparken ontwikkeld (Weesperpark en het Gouwpark) alsmede twee strandjes. Op termijn zal in Weespersluis ook een winkelcentrum openen.

Kenmerken

- Bouwjaar: 1875
- Woonoppervlakte: 155m2
- 4 slaapkamers en een atelier
- Energielabel D
- in het oude centrum
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Single-family home
Building type
End-of-terrace house or apartment situated at the end of a row of apartments
Type of construction
Existing property
Year of construction
1875
Under construction
No

Details

Location
In town or city centre
Permanent habitation
Yes
Roof covering
Combination roof
Roof material
Roof tiles

Particularities

Particularities
beschermd stads of dorpsgezicht

Surface Area and Volume

Floor space
155 m²
Lot
124 m²
Volume
544 m³

Layout

Number of rooms
6
Number of bedrooms
4
Number of floors
3
Number of bathrooms
1
Bathroom amenities
Shower, Double washbasin, Bathtub, Toilet
Kitchen type
Open-plan kitchen, Kitchen-diner

Insulation and heating Insulation and heating

Heating type
cv ketel
Hot water installation
cv ketel
Boiler year of construction
2016
Boiler gas/oil
gas

Energy rating

Energy rating
D
End date energy label
2032-12-05

Land registry details

Cadastral designation
Weesp B 1839
Surface area
124 m²
Ownership structure
Full ownership

Outside Area

Garden type(s)
patio atrium
Main garden type Main garden type
patio atrium
Main garden area
28 m²
Main garden at the back
Yes
Landscape main garden
North
Total area
28 m²

Garage

Garage types
No garage

Parking

Facility
Public parking
View all features

All photos

Share this property