X
Previous | Next

Raadhuisstraat 30-32 Nigtevecht

Vraagprijs € 1.495.000 k.k.

Save property

Description

Dubbelhuis: charmante villa met separate bungalow in Nigtevecht

Deze locatie is geschikt voor dubbele bewoning, separate mantelzorgbestemming of villa met zelfstandige werk-/praktijkruimte. De charmante villa met naastgelegen (ronde) bungalow liggen samen op een groen eilandje in het hart van het vriendelijke dorp Nigtevecht. De fraaie tuin rondom wordt vrijwel geheel aan het oog onttrokken. Aan de achterzijde zijn de tuinen (ook van elkaar) afgescheiden door de schutting, waardoor de bewoners op de terrassen en in het groen veel privacy behouden en niet vanaf de weg zichtbaar zijn.

Het landgoed werd gebouwd in 1915 en er gaat een rijke geschiedenis verscholen onder het rieten dak en de gevel met houten luiken, veel glas-in-lood en de kenmerkende erker op de hoek. In de jaren ‘50 werd het verkocht aan de gemeente en gerestaureerd tot gemeentehuis. De gedenksteen voor de inhuldiging van Wilhelmina (15 september 1898) verhuisde vanuit het toenmalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat naar het landhuis ‘Oost-Vegt, de naam van de huidige villa.

De oorspronkelijke gemeentesecretarie ligt ernaast op een eigen adres, nummer 30. Deze karakteristieke woning werd gebouwd in 1965 en bestond oorspronkelijk uit 5 kamers en een doorgang naar de villa. Door het verwijderen van 3 deuren en een stukje muur zijn inmiddels 2 grote ruimtes (totaal ruim 100 m2) ontstaan met veel lichtinval en hoge plafonds en de uitstraling van een loft. De beide woningen zijn kadastraal gesplitst, maar de oude situatie kan relatief eenvoudig worden teruggebracht.

Over villa Oost-Vegt
Het ruime pand heeft alweer zo’n 3 decennia een woonbestemming. In 2007 is het pand gerenoveerd. De open haard, originele deuren en het glas in lood zorgen direct voor een fijne, authentieke sfeer. Ook de originele tegelvloeren en bijzondere balken zijn behouden in de woonkamer en de hal. Dankzij de zonnige ligging valt er volop licht door het hele huis.
De gemoderniseerde woonkeuken met groot kookeiland komt via openslaande deuren uit op de tuin. De kasten zijn op maat vervaardigd en in de hoek lonkt een grote Boretti. Ernaast liggen een praktische bijkeuken en een grote voorraadkast.

In de hal zijn er bij de cv-ruimte naast de recente (2018) cv-installatie ook aansluitingen voor wasmachine en -droger. In de hal bevinden zich nog een gastentoilet en een meterkast met voorraadruimte. Onder de trap ligt nog een ruime garderobe.

De huidige indeling van de 1e verdieping omvat 4 slaapkamers, 2 badkamers en een zeer ruime overloop, die via een mooi boograam uitkijkt op het plantsoen. Hier zijn de archiefkasten en de inbouwkasten op de slaapkamers bewaard. De masterbedroom aan de achterzijde kijkt uit over de onderhoudsarme tuin en beschikt over een badkamer ensuite, met inloopdouche en dubbele wastafel. De 2e sanitaire ruimte heeft een bad, vaste wastafel en toilet. Een vlizotrap leidt naar een grote vliering over de volle lengte.

Over de bungalow
Aan de buitenzijde van de bungalow zijn de originele stijlkenmerken uiteraard behouden, binnen is het pand geheel gerenoveerd. De voormalige doorgang naar de villa is inmiddels buiten gebruik gesteld, maar kan eenvoudig hersteld worden. Zowel aan de voorzijde als achterzijde liggen de ingangen (voor- of tuindeuren) slechts een paar stappen uit elkaar.

De officiële entree van de oorspronkelijke secretarie brengt je direct in de moderne keuken. De open kap maakt duidelijk dat het pand ‘in het rond is gebouwd’. Het hart wordt gevormd door de sauna. De oostzijde is afgesloten door een deur. Deze glasrijke ruimte heeft een mooi uitzicht op de voortuin en biedt talrijke inrichtings- en gebruiksmogelijkheden: afgesloten werk- of praktijkruimte, bibliotheek of hobbykamer. Aan de noordkant gaat dit gedeelte over in een wasruimte, met haaks erop een gang met aan weerszijde afgesloten kasten. Een droom van een walk-in closet.

De eet- annex woonkamer is een open, loftachtig ruimte. Aan de rechterhand (fysiek achter de keuken) ligt een moderne, mooi afgewerkte badkamer. Aan de overzijde van het woongedeelte ligt – halfgesloten – de slaapkamer, met ‘klein-maar-fijn boudoir’. Het uitzicht en openslaande deuren zetten de puntjes op de i.

Deze woning kan flexibel worden ingevuld. De geschiktheid als zelfstandige werkruimte is al in de praktijk bewezen, maar de woning is ook uitermate geschikt als kangoeroebehuizing voor levensloopbestendig wonen of voor zelfstandige mantelzorgwoning. De totale ruimte is rolstoeltoegankelijk. Of het nu een senior of junior, met of zonder zorgbehoefte betreft: hier beschikken de toekomstige gebruikers/bewoners over alle eigen voorzieningen, terrassen en een tuin met volledige beschutting en aan de achterkant rechtstreekse toegang naar de straat.

Over Nigtevecht
Hoewel het dorp slechts ca. 1500 inwoners telt, zijn de basisvoorzieningen (restaurant, supermarkt, buurthuis) aanwezig en is het een van de actiefste in de regio: een centrum voor vele culturele en sociale activiteiten, van gerenommeerde muziekfestivals tot de viering van een daverende Koningsweek. De kinderen kunnen samen opgroeien op de bredeschool en alle dorpsbewoners kunnen zich vermaken op de golfbanen (waaronder Old Course Loenen), sportverenigingen en de Vecht. Voor watersporters is er nog een kleine jachthaven bij de sluis, met open verbinding naar Muiden, Amsterdam, Abcoude en Utrecht en via de sluizen naar de Vechtplassen (Spiegelplas, Loosdrechtse en Vinkeveense plassen).

De ligging aan de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal is goed ontsloten voor fietsers en voetgangers, dankzij de Liniebrug en het pontveer over de Vecht. Autorijders volgen de route langs het kanaal om via Weesp of Loenen de snelwegen te bereiken richting Utrecht en Amsterdam.

Bijzonderheden
- Raadhuisstraat 30 & 32 hebben een eigen kadastrale aanduiding
- Vrijstaande villa
- Tuin rondom
- Raadhuisstraat 30 is on 2007 gerenoveerd
- Raadhuisstraat 32 is niet van zelfbewoningsclausule van toepassing
- Gunning eigenaar
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Villa
Building type
Detached house
Type of construction
Existing property
Year of construction
vanaf 1906 t/m 1930
Under construction
No
Construction period
vanaf 1906 t/m 1930

Details

Facilities
Alarm system, natuurlijke ventilatie, Steam cabin, TV cable
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood, Unobstructed views
Permanent habitation
Yes
Roof covering
Combination roof
Roof material
Thatched

Particularities

Particularities
beschermd stads of dorpsgezicht

Surface Area and Volume

Floor space
282 m²
Surface area other functions
25 m²
Lot
920 m²
Volume
1143 m³

Layout

Number of rooms
7
Number of bedrooms
5
Number of floors
3
Number of bathrooms
3
Bathroom amenities
Shower, Bathtub, Toilet, Washbasin
Kitchen type
Semi open-plan kitchen, Built-in appliances, Kitchen-diner

Insulation and heating Insulation and heating

Insulation Forms
Part double-glazed
Heating type
cv ketel
Hot water installation
cv ketel
Boiler gas/oil
gas
Boiler ownership
Freehold property

Energy rating

Energy rating
E
End date energy label
2033-02-17

Land registry details

Cadastral designation
Nigtevecht A 1866
Surface area
427 m²
Ownership structure
Full ownership
Cadastral designation
Nigtevecht A 1865
Surface area
493 m²
Ownership structure
Full ownership

Outside Area

Garden type(s)
Backyard, Front garden, Side garden
Main garden at the back
No

Garage

Garage types
No garage

Parking

Facility
Public parking
View all features

All photos

Share this property