X
Previous | Next

Raadhuisstraat 32 Nigtevecht

Vraagprijs € 995.000 k.k.

Save property

Description

Het landgoed werd gebouwd in 1915 en er gaat een rijke geschiedenis verscholen onder het rieten dak en de gevel met houten luiken, veel glas-in-lood en de kenmerkende erker op de hoek. In de jaren ‘50 werd het verkocht aan de gemeente en gerestaureerd tot gemeentehuis. De gedenksteen voor de inhuldiging van Wilhelmina (15 september 1898) verhuisde vanuit het toenmalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat naar het landhuis ‘Oost-Vegt, de naam van de huidige villa.

Over villa Oost-Vegt
Het ruime pand heeft alweer zo’n 3 decennia een woonbestemming. In 2007 is het pand gerenoveerd. De open haard, originele deuren en het glas in lood zorgen direct voor een fijne, authentieke sfeer. Ook de originele tegelvloeren en bijzondere balken zijn behouden in de woonkamer en de hal. Dankzij de zonnige ligging valt er volop licht door het hele huis.
De gemoderniseerde woonkeuken met groot kookeiland komt via openslaande deuren uit op de tuin. De kasten zijn op maat vervaardigd en in de hoek lonkt een grote Boretti. Ernaast liggen een praktische bijkeuken en een grote voorraadkast.

In de hal zijn er bij de cv-ruimte naast de recente (2018) cv-installatie ook aansluitingen voor wasmachine en -droger. In de hal bevinden zich nog een gastentoilet en een meterkast met voorraadruimte. Onder de trap ligt nog een ruime garderobe.

De huidige indeling van de 1e verdieping omvat 4 slaapkamers, 2 badkamers en een zeer ruime overloop, die via een mooi boograam uitkijkt op het plantsoen. Hier zijn de archiefkasten en de inbouwkasten op de slaapkamers bewaard. De masterbedroom aan de achterzijde kijkt uit over de onderhoudsarme tuin en beschikt over een badkamer ensuite, met inloopdouche en dubbele wastafel. De 2e sanitaire ruimte heeft een bad, vaste wastafel en toilet. Een vlizotrap leidt naar een grote vliering over de volle lengte.

Over Nigtevecht
Hoewel het dorp slechts ca. 1500 inwoners telt, zijn de basisvoorzieningen (restaurant, supermarkt, buurthuis) aanwezig en is het een van de actiefste in de regio: een centrum voor vele culturele en sociale activiteiten, van gerenommeerde muziekfestivals tot de viering van een daverende Koningsweek. De kinderen kunnen samen opgroeien op de bredeschool en alle dorpsbewoners kunnen zich vermaken op de golfbanen (waaronder Old Course Loenen), sportverenigingen en de Vecht. Voor watersporters is er nog een kleine jachthaven bij de sluis, met open verbinding naar Muiden, Amsterdam, Abcoude en Utrecht en via de sluizen naar de Vechtplassen (Spiegelplas, Loosdrechtse en Vinkeveense plassen).

De ligging aan de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal is goed ontsloten voor fietsers en voetgangers, dankzij de Liniebrug en het pontveer over de Vecht. Autorijders volgen de route langs het kanaal om via Weesp of Loenen de snelwegen te bereiken richting Utrecht en Amsterdam.

Bijzonderheden
- Half vrijstaande villa
- Tuin rondom
- Niet van zelfbewoningsclausule van toepassing
- Kan worden gekocht met naastliggende bungalow
- Gunning eigenaar
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Villa
Building type
Semidetached house
Type of construction
Existing property
Year of construction
1925
Under construction
No

Details

Facilities
Alarm system, natuurlijke ventilatie, Steam cabin, TV cable
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood
Permanent habitation
Yes
Roof covering
Combination roof
Roof material
Thatched

Particularities

Particularities
beschermd stads of dorpsgezicht

Surface Area and Volume

Floor space
182 m²
Surface area other functions
25 m²
Lot
427 m²
Volume
770 m³

Layout

Number of rooms
5
Number of bedrooms
4
Number of floors
2
Number of bathrooms
2
Bathroom amenities
Shower, Bathtub, Toilet, Washbasin
Kitchen type
Semi open-plan kitchen, Built-in appliances

Insulation and heating Insulation and heating

Heating type
cv ketel
Hot water installation
cv ketel
Boiler gas/oil
gas
Boiler ownership
Freehold property

Energy rating

Energy rating
E
End date energy label
2033-02-17

Land registry details

Cadastral designation
Nigtevecht A 1866
Surface area
427 m²

Outside Area

Garden type(s)
Backyard, Front garden, Side garden
Main garden at the back
No

Garage

Garage types
No garage

Parking

Facility
Public parking
View all features

All photos

Share this property